Hierbij een link naar een blog door Bronja Prazdny, haar zoon Jonathan is geboren met een aangeboren afwijking die anusatresie (ook wel congenitale anorectale malformatie, of CARM) heet. In ons land worden er ongeveer 40 kinderen per jaar geboren met deze aandoening

HELP MEE de zorg rondom seksualiteit bij ARM te verbeteren!

Heb jij ARM?
Ben je 16 jaar of ouder?
En wil je je ervaringen rondom seksualiteit in relatie tot de aandoening delen en nadenken over mogelijkheden voor voorlichting en ondersteuning in de toekomst?

Tijdens een online discussieforum in februari of maart kan je gedurende 9 dagen op elk gewenst moment en locatie (door online in te loggen via de telefoon of laptop) anoniem  ervaringen uitwisselen met lotgenoten.

Door jouw ervaringen kunnen wij meer inzicht krijgen in de huidige behoeften voor voorlichting en ondersteuning en daarmee de toekomstige zorg verbeteren.

Meld je aan bij Violet Petit via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Het behandelplan wordt per patiënt op maat gemaakt in een multidisciplinair team.

Op 2 oktober was het patiëntenpanel op bezoek bij het team voor Anorectale Malformatie (ARM) in het Radboudumc. In het gesprek kwam naar voren dat de zorg rondom ARM steeds verder gestructureerd wordt in een zorgpad.

Lees hier het hele artikel.