Jongerenweekend

Voor wie

Het Jongerenweekend is toegankelijk voor jongeren van 16 tot en met 26 jaar die geboren zijn met een anusatresie. Er zijn geen ouders bij, wel volwassen begeleiders vanuit de Vereniging Anusatresie en de Vereniging Ziekte van Hirschsprung.

waar

De locatie is vaak een jeugdherberg waaraan een buitensportgelegenheid gekoppeld is.

Programma

Het Jongerenweekend heeft over het algemeen een sportief karakter (zeilen, buitenspellen, survivalen). Het avondprogramma biedt veel gelegenheid tot sociale contacten.
Tijdens het weekend maken de jongeren in een ongedwongen sfeer kennis met elkaar en er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen. Ze ondervinden aan den lijve dat ze, ook al zijn ze met een anusatresie geboren, in staat zijn aan veel activiteiten deel te nemen. Ze merken dat het niet erg is als ze een ‘ongelukje’ hebben en dat zij met vragen terecht kunnen bij hun lotgenoten.

Samenwerking

Voor Het Jongerenweekend worden tevens jeugdleden van de Vereniging Ziekte van Hirschsprung (VZvH) uitgenodigd. De Ziekte van Hirschsprung kent een aantal dezelfde symptomen (incontinentie, winden laten) als anusatresie en veel patiënten met de Ziekte van Hirschsprung maken ook gebruik van klysma’s of darmspoelingen. Aangezien beide patiëntenverenigingen relatief klein zijn vanwege de zeldzaamheid van de aangeboren afwijking, is besloten om met een aantal lotgenotenactiviteiten samen te werken.

Houdt de agenda in de gaten voor meer informatie en om je aan te melden.